A pszichológiáról

A pszichológia a lélek tudománya, a humán pszichológia az emberi lélekkel foglalkozik. A pszichológia az emberi lélek működésének különböző sajátságaira, törvényszerűségeire jött már rá, és folyamatosan kutatja azokat.

A pszichológia egy ága foglalkozik az emberi lélek megbetegedéseivel, ez a pszichopatológia. A pszichológiának ez az ága azokat a magunkkal hozott (genetikus) és szerzett jellemzőket vizsgálja, amelyek meghatározzák viselkedésünket egyes helyzetekben, kapcsolatokban, és azok lehetséges megváltoztatásával, fejlődésével, alakításával foglalkozik.

A pszichológusok egyik alapvető álláspontja, hogy az emberi lélek sokkal több lehetőséget tartalmaz, mint ami a felszínen megnyilvánul, hogy hatalmas lehetőségeink vannak, és ezeket ki is tudjuk bontakoztatni. Az emberi lélek a pszichológusok szerint halálig fejlődhet, és fejlődik is. Ezt a fejlődést lehet segíteni, hogy optimális legyen, és lehet gyorsítani, facilitálni
is.

A pszichológia foglalkozik az emberi személyiség vizsgálatával. A kóros lelki állapotok bemutatásával nagyban segíti a lelki betegségek diagnosztizálását pszichológiai tesztek segítségével.

Vannak olyan pszichológiai tesztek, amik az egész személyiséget tükrözik, ilyen a Rorschach teszt. Ennek a pszichológiai tesztnek az elsajátítása éveket vesz igénybe, nagyon finoman kell megtanulni a kiértékelést.

A jól képzett pszichológusok végezhetnek pszichoterápiát. Ez a lehetőség a pszichológusok számára a klinikai pszichológiai gyakorlat elvégzése után lehetséges, amikor is pszichiátriai osztályon kell dolgozniuk. Ennek a gyakorlatnak az a célja, hogy a pszichológusok megismerjék a súlyosabb lelki betegségeket, és valamelyes gyakorlatot szerezzek ott a tesztek készítésében, és a pszichoterápiában.

Kategória: pszichológus, természetes gyógymódok | A közvetlen link.