A Meditáció haszna

A Meditáció Haszna a Test számára

Orvosok igazolták, hogy a stressz káros hatással van a testi egészségünkre. Meditáció közben a testünk ellazul, a stressz valamint a feszültség enyhül. Tanulmányok bizonyítják, hogy az agyhullám tevékenység rezgésszáma a meditációban 4—10 Hertz, ami a béke és teljes nyugalom érzetét adja. Ezek az állapotok bizonyítottan sokféleképpen segítik a testet, mint például: jobb alvás, alacsonyabb vérnyomás, megerősödött immun és emésztőrendszer, valamint lecsökkent fájdalomérzet. Mikor a Jyoti és Shabd meditációt gyakoroljuk, ezek a jótétemények úgy jönnek mint természetes melléktermékek.

A Meditáció Haszna az Elme számára

Napközben az elme gondolatokkal van tele. Amikor leülünk meditálni, és a figyelmünket a lélek székhelyére, a harmadik szembe összpontosítjuk, elkezdjük lecsendesíteni az elmét. Békéssé válunk és nem zavarnak a körülöttünk lévő problémák. Rendszeres meditációval hosszan tartó koncentrációt fejlesztünk ki. Ez a többlet koncentráció azzal párosul, hogy csökken a stressz és feszültség, megújul az energia, javulnak a kapcsolatok, segít nekünk, hogy sikereket érjünk el a világi tevékenységeinkben. Hatékonyabbá, eredményesebbé válunk, és jobban fel vagyunk fegyverezve, hogy foglalkozni tudjunk az élet kihívásaival.

A Meditáció Haszna a Lélek számára

A Jyoti és a Shabd meditációs gyakorlatok egyedülállóak. Nem csak a test és az elme, hanem a lélek számára is hasznosak. A lelkünk Istennek egy része, el lett választva Istentől, isteni Forrásától. A Shabd meditáció által vissza tudunk térni az igazi Otthonunkba. Mivel össze vagyunk kötve a bennünk lévő hatalmas Fény és Hangáradattal, az megerősíti a lelkünket, és felemelkedünk a magasabb tudatosság dimenzióiba. A megerősödött lélek a mi igazi természetünk, és egy hatalmas forrása a bölcsességnek, szeretetnek, s erőnek. Ez egy tisztán spirituális tapasztalat. Sant Rajinder Singh Ji Maharaj arra buzdít bennünket, hogy rendszeresen meditáljunk. Tudja, hogy ha a figyelmünket a bensőbe koncentráljuk, akkor meg tudjuk tapasztalni a bennső birodalmakat, össze tudunk kapcsolódni Istennel és teljesíteni tudjuk létezésünk igazi célját.

A Meditáció Haszna a Világbéke számára

A meditáció rendszeres gyakorlásával eljutunk oda, hogy minden élő dologra úgy tekintünk, mint Isten egy részére. Ez a mélységes felismerés egy alapvető változást okoz az életvitelünkben. Elkezdünk minden embert egyformán szeretni, és úgy tekintünk rájuk, mint mint saját családunk tagjaira. Egy nagyszerű átalakulás megy végbe bennünk, szeretete és könyörületet sugárzunk. Ha minden ember a meditációval elérné a benső békét, és szeretet fejlesztene ki mindenki iránt, nem tartana sokáig, hogy a béke győzedelmeskedjen a bolygónkon. Egységben és harmóniában élnénk egymással. Így tehát a béke és boldogság személyes megvalósítása, hozzájárul a béke és boldogság aranykorához a földön.

 • Sant Rajinder Singh Ji Maharaj a következőket mondja:

  Egy isteni energia van bennünk melyből az intelligenciánk és bölcsességünk ered. A benső isteni energia, intelligencia, és bölcsesség elérésének a folyamatát meditációnak nevezzük; ha a tudásunkat átalakítjuk bölcsességgé, a meditációval, és a minden létező mögötti meghajtóerő megtapasztalásával, akkor megszerezzük a kulcsot az emberi egységhez. Ez a tapasztalt át fogja alakítani az egyéni életünket, és azok életét is akik körülöttünk vannak. Ezek az egyéni átalakulások végül egységet és békét fognak hozni a közösségbe, a nemzetbe, és globális szinten is.

 • belső béke, nyugalom, kiegyensúlyozottság
 • javuló közérzet és egészségi állapot
 • növekvő tudatosság, kreativitás, intuíció
 • javuló szellemi képességek
 • belülről fakadó feltétel nélküli boldogság elérése
 • harmonikus élet
 • problémamegoldó készség
 • önmegvalósítás
A bejegyzés kategóriája: pszichológus, természetes gyógymódok
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.