Első pszichoterápiás interjú: E. J. 25 éves nő – 2. rész

Jelenleg kiadói titkár, telefont vesz fel, fénymásol, nyomtat. Szégyenkezve meséli, hogy a múltkor azt a feladatot kapta, hogy egy szövegből egy bizonyos szót, ahányszor csak előfordul, töröljön. Mivel nem vette észre mindet, megszidták.

Igyekszem palástolni megdöbbenésemet, hogy egy egyetemi végzettségű nőt ilyen munkával bíznak meg. Megsajnálom a folyamatosnak tűnő megalázásokért, becsmérlésekért.

Tavaly nyáron nem volt munkája, egy hétig alig kapott levegőt.

Szülei tanárok. Három testvére van, kisebbek, mint ő.

Apját imádja, nagyon apás. Apja szelíd alkoholista, pálinkát iszik. 6 éve hasnyálmirigy gyulladása volt.

Vidéken, ahol élnek tanít, nagyon okos. Széles tudású, szerény ember. Imádnivaló érzékeny. Elfojtja a problémáit. Nem üvöltözött soha.

Anyja idegbeteg volt. 16-17 éves koráig rossz volt a kapcsolatuk, kamaszkorban, 16 év körül pedig különösen rossz. Anyja kiabált, reszketett az idegtől. Sokat kiabált vele, eltángálták néha.

Mikor agykontrollra járt, nagyon zavarta, hogy mindenki mindent érzett, ő meg semmit Anyja például mindent rögtön érzett.

Otthon tud jól pihenni, kéthetente megy haza, otthon jól kialussza magát.

Most nagyon jól megvan az anyjával, mindent megbeszélnek. Például azt is az anyjával beszélte meg, hogy nyugodtan elmesélheti nekem az egyetem óta tartó kapcsolatát.

Rájött, hogy a pálinka javít az állapotán, mikor nagyon feszült, megiszik másfél dl pálinkát.

Van egy ismerőse, az egyetemen ismerte meg, a homo szexualitást kutatja, ő biszexuálisnak mondja magát. Koszos, szerinte nem mosakszik, és hajat sem mos. Szakadt ruhákban jár. Meleg hangon beszél róla. A hangvétele alapján érzem, hogy becsüli, szereti ezt a férfit. Megkérdezem: biztos nagyon okos. Rábólint: igen okos, művelt férfinek tartja. Az egyetemről ezt az egyetlen személyt említi.

Ezután a páciens arról beszél, hogy ő milyen csúnya. Csak annyit mondok, hogy éppen hogy gyönyörű szép. Úgy látom jól esett neki, de igazából nem hiszi el.

Van még egy barátnője, egy lány, aki már kitombolta magát, és párkapcsolatban él.

Egy nála 30 évvel idősebb férfivel van szexuális kapcsolata. A férfi az egyetemen oktatta őt. Ott ismerte meg, vonzódott hozzá. Érdekes, ha más férfihoz vonzódik, azok elől menekül, szóba se mer állni velük. De ez az 51 éves férfi (pár évvel idősebb, mint az apja), más volt. Kívánta is a kapcsolatot, a szexet is. Úgy tudta, hogy elvált.

A kedvéért jött egyetem után Budapestre. Kéthetente találkoztak.

Egy év múlva kiderült, hogy van egy élettársa, aki rákos. A férfi azt szokta mondani neki, nehogy egy ilyen öreg róka mellett elfelejtkezzen a fiatalokról.

Szereti ezt a férfit, életében ez az egyetlen szexuális kapcsolata.

Meg van győződve arról, hogy rákos, 2 éve, vizsgaidőszak alatt fogyott 3kg-t.

A bejegyzés kategóriája: pszichoterápia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.