Pszichiátriai betegek stigmatizációja

A pszichiáter tanulmányai során megtanulja a pszichiátriai kórképeket, betegségeket, és megtanulja a pszichiátriai betegségek gyógyszeres kezelését. Pszichiátriára a nagyon beteg, igen rossz lelki állapotban lévő betegek kerülnek. Ebben az esetben valóban szükség van a pszichiátriai gyógyszerekre. A pszichiátriai gyógyszerek szedése a shub, rosszullét lezajlása után csökkenthető, és csökkentendő. Még ha valaki tartósan szed pszichiátriai gyógyszert, akkor is javasolt néha szünetet tartani, ezt „drog holiday”-nek nevezi a pszichiátriai szakirodalom.

A pszichiátriai kórképek, pszichiátriai diagnózisok segítenek, hogy egy pszichiátriai beteget el lehessen helyezni, hogy a másik kolléga, aki találkozik vele, tudja, hogy mi a problémája. A pszichiátriai kórkép azonban soha nem fedi teljesen a személyt.

A pszichiátriai kórképek stigmatizálnak. Manapság a lelki betegségek szégyenletesek, el kell titkolni azokat. A pszichiátriára bekerülni is stigma. A pszichiátriai betegek idővel ki lesznek közösítve a társadalomból, mintegy alacsonyabb rendűnek lesznek tartva. A pszichiáterek küzdenek ez ellen az igazságtalan hozzáállás ellen. Sajnos nem elfogadott, hogy élete során mindenkinek lehet és van is súlyos lelki problémája, betegsége, legalább átmenetileg.

A pszichiátria osztályok manapság túlterheltek, és a pszichiátriai kezelések emiatt rövidebbek, mint régebben. Manapság hamarább kiadják a pszichiátriákról a pszichiátria betegeket.
A pszichiátriai betegségek idejében történő diagnózisával, felfedezésével elkerülhető a pszichiátriai osztályra való bekerülés, a pszichiátriai betegségek tehát otthon is kezelhetőek, így elkerülhető a pszichiátriai beteg újabb sérülése, stigmatizációja.

A pszichiátriai betegek a társadalom perifériájára kerülnek, idővel akár le is százalékolják őket, munkaképtelennek minősítik. A társadalom részéről ez a negatív megítélés kizárja a pszichiátriai betegeket a társadalomból, az emberek közül. Ez a pszichiátriai betegben is kivált egy kilépést a társadalomból. Ez képezi az alapját a pszichiátriai betegek esetleges szociopátiás, a közösséget nem tisztelő attitűdjéhez. Tehát a stigmatizáció egy súlyosan hibás folyamatot indít el.

A pszichiátria során alkalmazzuk a pszichiátriai gyógyszereket. A pszichiátria gyógyszerek alkalmasak a pszichiátriai betegségek javítására, a betegek kompenzálására, sok igen hatásos hatóanyagot tartalmaznak. Minél hatásosabb egy pszichiátriai gyógyszer, annál több, nehezebben viselhető mellékhatása van. A pszichiáternek a pszichiátriai gyógyszerek alkalmazása során tisztában kell lennie a pszichiátria gyógyszerek mellékhatásaival. Ennek ellenére előfordul, hogy a beteg nem úgy reagál a pszichiátriai gyógyszerre, ahogy azt várnánk. Ez sajnos egy reális veszély, ilyenkor korrigálni kell a gyógyszerelést.

A bejegyzés kategóriája: pszichiáter
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.