A pszichiátriai betegségek gyógyítása

Mi az a személyiségzavar?

A pszichiátriai betegségek közé tartoznak a személyiségzavarok, így pszichiátriai betegség a nárcisztikus személyiségzavar is.

A személyiségzavarok gyógyítása

Ennek a pszichiátriai betegségnek a gyógyítása időt és kiforrott pszichoterápiás technikát igényel a pszichiátertől, pszichológustól. A pszichológus, pszichiáter a személyiségzavarok gyógyítása kapcsán fontos, hogy tudja, hogy ezek a személyiségzavarok merevek, rugalmatlanok, gyógyulások, illetve javulások sok energiát és időt igényel. A személyiségzavarok pszichoterápiája sokszor akár évekig is eltart, különösen krónikus esetben, ha a kliens az évtizedek alatt komoly falakat, védekező bástyákat emelt maga köré.

A pszichológus és pszichiáter ezeket a falakat hivatott lebontani, és egy hiteles, egyenrangú kommunikációt kialakítani a klienssel. Ebben az egyenrangú kapcsolatban a védekezési mechanizmusok fokozatosan megszűnnek, feleslegessé válnak, és a pszichológus, pszichiáter segítségével a kliens elindulhat egy előremutató úton, élményeit egyre tisztábban látja, torzításoktól mentesen.

Amennyiben a pszichológussal, pszichiáterrel kialakul egy jó kapcsolat, a kliens maga köré épített falai feleslegessé válnak, már inkább érzékelhetően rontják a kommunikációt, így azok fokozatosan megszűnnek.

Ehhez a pszichológus, pszichiáter nagyfokú toleranciája, a másik tisztelete, empátiája szükséges. Ezt tanulják, és mindig fejlesztik a pszichológusok, pszichiáterek, egész életük alatt.

A pszichológusok, pszichiáterek önfejlesztése szupervízión valósul meg, egy tapasztaltabb kolléga segítségével. Erre minden pszichológusnak, pszichiáternek szüksége van.

A pszichoterápia tehát az azt művelő pszichológustól, pszichiátertől ép egészséges személyiséget kíván meg.

A nárcisztikus zavarok pszichoterápiája a 4. 5. évtizedben kecsegtet leginkább sikerrel, mert ekkorra már nagy a szenvedésnyomás.

A bejegyzés kategóriája: pszichiáter, pszichológus
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.