A pszichiátriai betegségek jellemzőinek változása

Mennyire tekinthetők konstansnak a pszichiátriai betegségek jellemzőiként ismert anyagi (például ingerületátvivő anyag) eltérések?

A pszichiátria szó a psziché, lélek szót tartalmazza. Tehát a pszichiátria a lelki-betegségekkel foglalkozik. A lélek elválaszthatatlan a testtől. Érdekes módon a betegségben változást, a tünetek enyhülését tudják hozni mind a pszichiátriai gyógyszerek, mind pedig gyógyítólag hat a pszichiátriai betegségekre a pszichoterápia is.

Tehát ha valaki egy pszichiátriai betegségből lelkileg a pszichoterápia eredményeként megerősödik, nő az önbizalma, változik az önértékelése, nő az én-ereje, az testi mutatókban is megnyilvánul. Tehát a pszichiátriai betegségeket jellemző testi mutatók, pl. az oly sokat emlegetett adrenalin, noradrenalin, szerotonin, stb. szint folyamatosan változnak. Ezek az értékek nem konstans módon kórosak, és ezzel egy eleve rossz, hibás működés kórjelzői, hanem életünk folyamán, énünk alakulásával változnak. Nincs hibás agy, aminek alacsony a termelése bizonyos anyagokból, és ezért ezeket az élet végéig pszichiátriai gyógyszerekkel kellene pótolni. Agyunk, énünk az idő folyamán változik, testi működéseink alakulnak. Körülményeink áldozatai vagyunk, meghatározott genetikai állománnyal születünk, de ezekből a körülményekből – segítséggel esetleg -, de ki lehet emelkedni, a pszichiátriai betegségekből meg lehet gyógyulni, jelentősen javulni.

A bejegyzés kategóriája: pszichiáter, pszichoterápia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.