A pszichiátriai betegségekről

A pszichiátriai betegségekben mindenképpen jelen van az elkülönülés, az energiahiányos állapot, mely a betegségek elején már, vagy időközben alakul ki.

A pszichiátriai betegségek stigmatizálnak, ismeretlenek és taszítóak a mindennapi emberek számára, így a pszichiátriai betegségben szenvedők stigmatizáltak lesznek. Ezért titok övezi őket, pszichiáterhez, pszichoterápiára csak titokban lehet járni. A pszichiátriai diagnózisok stigmatizálnak. Sajnos pont az ismeretlenség miatt a pszichiátriai betegségek kialakulásának nem ismerése miatt a pszichiátriai betegeket elutasítják, előbb-utóbb munkahelyükről is kiteszik, és az élet minden terén hátrányba kerülnek, ezzel elvész a lehetőség a betegség meggyógyulására, ill. lecsökken. A pszichiátriai betegségeket a pszichoterápia gyógyítja, átmenetileg a szenvedésnyomást csökkentik a pszichiátriai gyógyszerek.

A pszichoterápia magát a lelkibetegségek, a pszichiátriai betegségek alapját, a személyiségben rejlő diszharmóniát gyógyítja, javítja a kapcsolatokat, az életminőséget, az ember legalapvetőbb viszonyulásait önmagához és környezetéhez.

A gyermekkorban, fiatalkorban elszenvedett traumák gyógyíthatók egy másik kapcsolatban, és ez lehet a pszichoterapeuta is.

A pszichiátriai betegségek, ahogy kialakulnak, vissza is fordíthatók, tehát nem szükséges egy életen keresztül szenvedni tőlük. Ehhez szükséges azonban lelki munka, amit a kliens a pszichoterápia során végez, tehát a pszichiátriai beteg részéről energia befektetés szükséges a gyógyuláshoz, a változáshoz. Maguk a pszichiátriai gyógyszerek sajnos csupán a felszínen lévő tünetek csökkentésére alkalmasak.

Ha kliens együttműködik a terapeutával, ez a kapcsolat gyógyító, és csökkennek a pszichiátriai betegség tünetei, csökken a szenvedésnyomás, javulnak a kapcsolatok. Ha ezt megtapasztalják a pszichoterápia során a pszichiátriai betegek, ez már elég erőt ad további változtatásokhoz, és elindulnak egy előre vivő úton, a gyógyulás útján.

A bejegyzés kategóriája: pszichiáter
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.