Pszichoterápiás első interjú: 28 éves villamosmérnök – 1. rész

A 28 éves villamosmérnök, informatikus mobiltelefonon hívott fel, időpontot kért.

A megegyezett időpontban érkezik, pontosan. Bejön a rendelőbe, és helyet foglal, kényelmesen, viszonylag fesztelenül. Jó fellépésű, csinos, vonzó fiatalember. Barátságos, önálló gondolkozásúnak tűnik.

Elmúlt kapcsolatai átfedik egymást, visszaköszön a múlt, mondja. Párkapcsolataiban ismétlődő elemek vannak, aminek nem érti az okát, de nagyon komoly gondokat, szenvedést okoz neki. Ezt szeretné velem megbeszélni.

A fiatalember külön él szüleitől, önálló lakása van, melyet pár éve cserélt el egy nagyobbra, amit szintén ő vett. Anyagi helyzete jó. Jelen problémái a pubertás kezdetétől jelentkeztek. Őszintének tűnik, valóban belátta, hogy ezekre a problémákra megoldást kell találnia, a kezelésben motivált.

Elmondja, hogy egy hete szakított barátnőjével.

16 évesen volt az első szexuális kapcsolata. Első komolyabb barátnője, Mari kiment Amerikába.

17 évesen találkozott Mónival, aki fogászati asszisztens volt megismerkedésükkor.

Ekkor Mari e-mailen felkereste, levelezni kezdett vele, majd hazajött 2 hónapra. Hazamenetele után e-mailen tartották a kapcsolatot, a lány erotikától túlfűtött leveleket írt neki.

Mari Amerikában férjnél volt, ezt a páciens tudta, mikor felvette vele a kapcsolatot. Ez a házasság Mari elmondása szerint érdekházasság volt.

Nemsokára összeköltözött Mónival. Majd megjelent Mari Magyarországon, két hétre jött haza. Mondta neki, hogy menjen el, mert így nem lehet semmit sem csinálni. Mari hazament, mindketten őrlődtek. Marival akart lenni, aki fél év múlva vissza is jött.

Ekkor a páciens mindkét nővel szakított.1 hónap múlva hiányzott Móni.

Móni akkor már rendőrtisztnek tanult, és szakításuk után megismerkedett egy másik rendőrtiszttel. Néhány hónap múlva összeházasodtak, SMS-ben írta meg a páciensnek – mintha szíven ütötte volna. Ezzel biztos meg akarta bántani.

Ezután megismerkedett Katival, összeköltöztek, 4 évig együtt éltek. Az utolsó félévben romlott a kapcsolatuk, sokat veszekedtek. Kati fél éve külföldön volt, úgy jött haza, hogy férjhez megy hozzá. Akkor ez nem tetszett neki.

Már a hétvégék, az összezártság is borzasztó, nézni, ahogy tesz-vesz, legszívesebben elszaladt volna. Terhes volt az állandó jelenlét, szeretett volna magában lenni. Főleg a nyaralások szoktak rosszul sikerülni. Ilyenkor szinte megszökik, 3 nap alatt besokall, otthagyja barátnőit.

Neki ez üzemanyag az élethez, kell a kapcsolat, a barátnő. Nélküle nem bírná, viszont nem tud elköteleződni.

Kati szeretné, ha feleségül venné, gyereket akar tőle. Ő ezt nem akarja, lehet, hogy a házasságtól fél, vagy Kati nem tetszik már annyira, vagy a kettő együtt, nem tudja. Ha Katival van, néha az jár az eszében, hogy Mónival jobb lett volna.

Mikor szakítottak Katival, megnyugodott. Kati meg-meg jelenik, ő pedig „kihasználja az alkalmat”. Ha mellette fekszik, jól alszik, de Kati türelme fogy.

Még a szobájában van Kati holmija, mintha ott lenne még. Meg se próbálja elrendezni a dolgokat, hogy mi szól a kapcsolat mellett, és ellene.

A bejegyzés kategóriája: pszichoterápia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.